FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski napredak i frustracije nakon 10 godina u EU

BEČ, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - Unatoč frustracija Austrijancimoraju cijeniti prednosti koje im donosi pripadnost Europskoj uniji,rekla je u petak u Beču austrijska ministrica vanjskih poslova UrsulaPlassnik prigodom 10. obljetnice pristupa zemlje Europskoj uniji.
BEČ, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - Unatoč frustracija Austrijanci moraju cijeniti prednosti koje im donosi pripadnost Europskoj uniji, rekla je u petak u Beču austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik prigodom 10. obljetnice pristupa zemlje Europskoj uniji.

"Tijekom proteklih deset godina Austrija je na dobitku, kao što to jasno pokazuju svi gospodarski pokazatelji napretka, životnog standarda, zaposlenja, mogućnosti stranih ulaganja, eura i pogodnosti kretanja", rekla je Plassnik na svečanosti u dvorcu Hofburg.

U petak navečer i subotu na "Europskom kongresu" će govoriti i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i bivši njemački kancelar Helmut Kohl.

Ministarica Plassnik, bliska kancelaru Wolfgangu Schuesselu je ipak priznala da su građani podijeljeni u pogledu prihvaćanja i spominje "frustracije onih koji se osjećaju gubitnicima". U tom je kontekstu spomenula tranzit teretnih kamiona i zagađenje alpskih predjela, birokraciju i "slabo napredovanje sigurnosnih nuklearnih normi".

Austriju, zemlju koja odbija nuklearnu energiju, brinu reaktori njezinih susjeda Slovačke i Češke.

Na referendumu 1994. godine 66,6 posto Austrijanaca se izjasnilo za ulazak zemlje u EU 1. siječnja 1995.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙