FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priština: otvorena izložba keramike "Trofejni pehari"

PRIŠTINA,8. veljače.2005(Hina) - U sklopu kulturne suradnje Hrvatske iKosova u Galerije umjetnosti Kosova u Prištini je u utorak otvorenameđunarodna izložba keramike "Trofejni pehari".
PRIŠTINA,8. veljače.2005(Hina) - U sklopu kulturne suradnje Hrvatske i Kosova u Galerije umjetnosti Kosova u Prištini je u utorak otvorena međunarodna izložba keramike "Trofejni pehari".

Na izložbi su svoje radove u keramici izložila 74 umjetnika iz 18 zemalja svijeta, među kojima po prvi put i 11 umjetnika s Kosova.

"Zahvaljujuči suradnji s umjetnicima iz 20 zemalja sa svih kontinenata, te kulturnim institucijama, sponzorima i donatorima u preko dvadeset gradova, po drugi put smo u prilici organizirati večeras u Prištini međunarodnu izložbu keramike na temu trofejni pehari", rekao je na otvaranje izložbe poznati hrvatski umjetnik i član Međunarodne akademije az keramiku Hanibal Salvaro.

On nagovijestio da će se slična međunarodna izložba u Prištini održati i početkom srpnja ove godine.

Izložbu "Trofejni pehari", koja će biti otvorena u Galeriji umjetnosti u Prištini do 1. ožujka, su organizirali Galerija umjetnosti Kosova i ARTAREA iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙