FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski trgovinski višak 88,3 mlrd dolara u 2004.

MOSKVA, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - Rusija je u 2004. uvanjskotrgovinskoj razmjeni zabilježila višak u visini 88,3 milijardidolara (67 milijardi eura), ponajviše zahvaljujući snažnom izvozunafte, pokazuju najnoviji podaci tamošnjeg saveznog statističkogureda.
MOSKVA, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - Rusija je u 2004. u vanjskotrgovinskoj razmjeni zabilježila višak u visini 88,3 milijardi dolara (67 milijardi eura), ponajviše zahvaljujući snažnom izvozu nafte, pokazuju najnoviji podaci tamošnjeg saveznog statističkog ureda.

Ukupna vrijednost ruske vanjskotrgovinske razmjene prošle je godine dosegnula 278,1 milijardu dolara, što je za 31,1 posto više u usporedbi s godinom ranije. Izvoz je pritom uvećan 34,8 posto a uvoz za 24,7 posto.

Prema podacima iz mjesečnog biltena ministarstva gospodarstva, trgovinski je višak u siječnju smanjen na 8,5 milijardi dolara, prema 9 milijardi zabilježenih u prosincu lani, no osjetno je veći od 5,8 milijardi dolara koliko je iznosio godinu dana ranije.

Andrei Klepatch, ekonomist u ruskom ministarstvu za gospodarski razvoj, nedavno je izjavio da je povećanje vrijednosti ruskog izvoza u prošloj godini isključivo rezultat robusnog rasta drugdje, a da se obujam prodaja u inozemstvu smanjio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙