FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka- Šariću 30 dana pritvora

RIJEKA,24. veljače 2005.(Hina) - Josipu Šariću koji je prije dva dananaoružan ušao na sjednicu riječkog gradskog Poglavarstva i prijetećizatražio rješavanje svog problema danas je, na prijedlog Državnogodvjetništva, na riječkom Županijskom sudu određen jednomjesečnipritvor.
RIJEKA,24. veljače 2005.(Hina) - Josipu Šariću koji je prije dva dana naoružan ušao na sjednicu riječkog gradskog Poglavarstva i prijeteći zatražio rješavanje svog problema danas je, na prijedlog Državnog odvjetništva, na riječkom Županijskom sudu određen jednomjesečni pritvor.

Općinsko državno odvjetništvo danas je Županijskom sudu dostavilo zahtjev za provođenjem istražnih radnji u tom slučaju te prijedlog o produljenju pritvora Josipu Šariću.

Državno odvjetništvo Šarića sumnjiči za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari, protupravno oduzimanje slobode i prijetnje, a odbačena je sumnja za kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom koje je u kaznenoj prijavi navela Policijska uprava primorsko-goranska.

Šarić je, upavši na sjednicu Poglavarstva, zatočio članove Poglavarstva i zahtijevao rješavanje imovinskog problema. Nosio je automatsku pušku 'Kalašnjikov', kalibra 7,62 milimetra, s tri puna spremnika streljiva i dvije ručne bombe.

Nakon predaje i uhićenja određen mu je 48-satni pritvor, a na saslušanju je rekao da nikoga nije htio ozlijediti te da je problem već pokušavao riješiti u gradskoj upravi, ali bez uspjeha.

Šarić je punomoćnik Anite Duvnjak koja je 2002. od privatnog vlasnika kupila građevno zemljište na Srdočima u Rijeci. Prodavatelji zemljišta, iako ih je o tome izvijestila gradska uprava, nove vlasnike nisu obavijestili da će zona u kojoj se nalazi zemljište biti prenamijenjena iz građevne u zelenu zonu na kojoj neće biti dopuštena gradnja. Gradska uprava ponudila je Šariću otkup zemljišta po cijeni iz kupoprodajnog ugovora, ali je on tražio isplatu tržišne vrijednosti, odnosno nadoknadu za uređenje zemljišta i pristupnog puta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙