FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Motors traži kupca za švedski Saab

STOCKHOLM, 24. veljače 2005. (Hina/Dpa) - Američki div automobilskeindustrije General Motors traži kupca za švedsku podružnicu SaabAutomobile koja posluje s gubicima, objavio je švedski poslovni dnevnilist Dagens Industri.
STOCKHOLM, 24. veljače 2005. (Hina/Dpa) - Američki div automobilske industrije General Motors traži kupca za švedsku podružnicu Saab Automobile koja posluje s gubicima, objavio je švedski poslovni dnevni list Dagens Industri.

GM je kontaktirao nekoliko kineskih tvrtki i francuski Renault no dosada nije sklopio konkretan posao. Saab već nekoliko godina posluje s gubicima, a špekuliralo se da će ga GM izvući iz lošeg poslovanja.

Glavna tvornica Saaba u Trollhattanu, u jugozapadnoj Švedskoj, natječe se s Opelovom tvornicom u Njemačkoj za proizvodnju budućeg nasljednika modela Saab 9-3 i Opel Vectra. GM-a će o tome odlučiti ove godine. Većina oklada na strani je njemačke tvornice zbog dubokih sumnji o budućnosti Sabba.

"Ako GM odustane, to će značiti kraj za Saab", rekao je analitičar automobilske industrije Christer Karlsson sa School of Economics iz Stockholma.

Sredinom listopada prošle godine GM je najavio rezanje 12.000 radnih mjesta u Europi, i to većinom u Njemačkoj. U tvornici u Trollhattanu planira zatvoriti oko 10 posto od 5.400 radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙