FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinski premijer pristao modernizirati vladu

RAMALLAH, 22. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski premijer AhmedKorei pristao je u utorak, pokušavajući okončati političku krizu,modernizirati kabinet reformistički nastrojenim ministrima ipredstaviti ga palestinskom parlamentu u srijedu.
RAMALLAH, 22. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski premijer Ahmed Korei pristao je u utorak, pokušavajući okončati političku krizu, modernizirati kabinet reformistički nastrojenim ministrima i predstaviti ga palestinskom parlamentu u srijedu.

Kompromis, koji je uslijedio nakon odgode glasovanja o potvrđivanju vlade u ponedjeljak, otvorio je put novom predsjedniku Mahmudu Abasu da ispuni obećanja o preustroju palestinskih vlasti i mirovnim pregovorima s Izraelom.

Zastupnici koji su zatražili rekonstrukciju vlade kako bi se stavila točka i na razdoblje vladavine Jasera Arafata obilježeno korupcijom, prijetili su da će glasovati protiv vlade, što je pak moglo dovesti do Koreijeve ostavke.

Prema dogovoru s disidentima u dominantnom pokretu Fatah, u vladu će ući najmanje sedam novih ministara, uključujući reformiste i tehnokrate koji bi mogli pomoći boljem funkcioniranju palestinskih vlasti, kažu zastupnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙