FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D. Miholjac: Prosvjed bivših radnika Borova

DONJI MIHOLJAC, 22. veljače 2005. (Hina) - Bivši radnici Borovo obućed.o.o., čija je tvrtka u Donjem Miholjcu zatvorena 2000. godine,prosvjedovali su danas ispred zgrade bivše tvrtke u Donjem Miholjcutražeći da im država isplati otpremnine za minuli rad.
DONJI MIHOLJAC, 22. veljače 2005. (Hina) - Bivši radnici Borovo obuće d.o.o., čija je tvrtka u Donjem Miholjcu zatvorena 2000. godine, prosvjedovali su danas ispred zgrade bivše tvrtke u Donjem Miholjcu tražeći da im država isplati otpremnine za minuli rad.

Okupilo se oko 350 radnika od ukupno 664, a u njihovo ime javnosti se obratila predsjednica Stožera za zaštitu prava radnika Ljubica Ivanušić.

Istaknula je kako bivši radnici Borova u Donjem Miholjcu traže samo ono što je država već ispunila prema 1760 borovskih radnika u Vukovaru, a to je otpremnina od 1500 kuna po godini staža.

Kao poseban problem istaknula je što je donjomiholjački kraj jedan od najnerazvijenijih pa je svakako upitno novo zaposlenje "ljudi koji su ostali bez ikakvih sredstava za život". Dodala je kako od prosvjeda neće odustati do ostvarenja svojih zaposleničkih prava.

Na skupu je bila i pravna zaštitnica svih 664-ero bivših radnika donjomiholjačkog Borova, valpovačka odvjetnica Željka Kupčerić Trcović koja je izjavila kako "na žalost nisu mogli doći svi bivši uposlenici jer žive u teškim financijskim uvjetima te im je problem i plaćanje prijevozne karte".

Upozorila je da se tek desetak radnika uspjelo zaposliti na novim radnim mjestima. Kako je u donjomiholjačkom Borovu bilo zaposleno najviše žena od 45 do 50 godina, njihovo je eventualno novo zaposlenje problem "jer žene u tim godinama uglavnom nitko ne treba".

S današnjeg skupa prosvjednici su poslali pismo premijeru Ivi Sanaderu, a kako je istaknuto imaju obećanje ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt da će im pomoći dogovoriti što hitniji sastanak s premijerom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙