FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pirova pobjeda pivovare Laško nad belgijskom multinacionalkom?

LJUBLJANA,12. veljače(Hina) - Sporazumna nagodba belgijskemultinacionalne tvrtke InBev s najvećim slovenskim proizvođačem pivaLaško oko preuzimanja ljubljanskog Uniona možda je ipak samo uvod uprodaju slovenske pivovarske industrije Belgijancima. (Hina) xfl ydgk
LJUBLJANA,12. veljače(Hina) - Sporazumna nagodba belgijske multinacionalne tvrtke InBev s najvećim slovenskim proizvođačem piva Laško oko preuzimanja ljubljanskog Uniona možda je ipak samo uvod u prodaju slovenske pivovarske industrije Belgijancima.

Špekulacije novinara da je InBev (nekadašnji Interbrew) u petak svojih nešto više od 40 posto dionica Uniona prodao Laškomu za 71 milijuna eura, nakon tro i pol godišnje borbe za stjecanje većinskog udjela, a u isto vrijeme zaustavio spor pred arbitražnim sudom Svjetske banke oko pravila tržišnog natjecanja u Sloveniji samo zato da dođe u prednost pri budućoj kupnji Laškoga, direktor Laškog Tone Turnšek nije želio komentirati.

On je međutim za idući tjedan najavio konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o detaljima pregovora. Više istaknutih slovenskih ekonomista ocijenilo je da je Laško borba s multinacionalnom tvrtkom oko Uniona financijski iscrpila, što bi idućih godina moglo dovesti do njezine prodaje stranom kapitalu. Belgijska je kompanija, navodi u subotu ljubljanski list "Dnevnik" u pregovorima vjerojatno osigurala da pri mogućoj prodaji Laškoga ima prednost u ostalu na druge strane kompanije.

Posao InBeva i Laškoga još mora potvrditi državni ured za tržišno natjecanje koji bi mogao presuditi da je preuzimanjem Uniona pivovara Laško stekla monopol na slovenskom tržištu.

(Hina) xfl ydgk

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙