FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro počinje obnova pruge Zabok - Gornja Stubica

DONJA STUBICA, 21. veljače 2005. (Hina) - Za remont 10,5 km pruge Zabok- Gornja Stubica ove je godine osigurano 4,5 milijuna kuna, štouključuje samo cijenu usluga, dok će materijal biti dopremljen skoridorskih pruga, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine,kazao je predsjednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić.
DONJA STUBICA, 21. veljače 2005. (Hina) - Za remont 10,5 km pruge Zabok - Gornja Stubica ove je godine osigurano 4,5 milijuna kuna, što uključuje samo cijenu usluga, dok će materijal biti dopremljen s koridorskih pruga, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine, kazao je predsjednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić.

On je danas s Vlastom Hubicki, krapinsko-zagorskom županicom, potpisao ugovor o subvencioniranju putničkih karata za učenike i studente sa stubičkog područja.

Najavljeno je i uređenje željezničko-cestovnog prijelaza u Lugu Zabočkome, obilježena samo "andrijinim križem", na kojemu je unazad nekoliko godina poginulo više ljudi. Radovi na prijelazu, vrijedni oko milijun kuna, počinju čim se temperatura popne na pet Celzijevih stupnjeva iznad ništice, a trajat će oko tri mjeseca.

Raspravljano je i o 70-ih godina zamišljenu projektu izgradnje pruge između Gornje Stubice i Sesveta, što na sastanku nije poduprto jer, rečeno je, ima važnijih pruga za izgradnju, a ni trasa pruge nije predviđena u prostornim planovima.

Subvencioniranjem putničkih karata srednjoškolci i redoviti studenti iz gradova Donje Stubice i Oroslavja te općina Gornje Stubice i Stubičkih Toplica kartu će plaćati 40 posto jeftinije: 15 posto plaća se iz županijskog, a 25 posto iz gradskih i općinskih proračuna. Županica Hubicki kazala je vodstvu HŽ-a da su davanjem potpore stvorili preduvjet za obnovu pruge Zabok - Gornja Stubica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙