FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 21. veljače

ZAGREB, 20. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za ponedjeljak, 21. veljače.
ZAGREB, 20. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 21. veljače.

AMAN - Hrvatski premijer Ivo Sanader otputovat će iz glavnog grada Jordana u Rim, gdje bi ga u utorak trebao u audijenciju primiti papa Ivan Pavao II.

BRUXELLES - Redoviti mjesečni sastanak ministara vanjskih poslova Europske unije, na kojem će se, između ostaloga, razgovarati o prijedlogu pregovaračkog okvira za Hrvatsku i podsjetiti da je rješavanje slučaja odbjeglog generala Ante Gotovine bitan uvjet za početak pristupnih pregovora, zakazanih za 17. ožujka. U Bruxellesu će biti ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, koja će zajedno s kolegama iz ostalih kandidatskih zemalja imati radni ručak sa šefovima diplomacija članica EU-a.

ZAGREB - Promocija knjige "Španjolska i Hrvatska između diplomacije i politike" autora Karla Budora. O knjizi će uz autora govoriti ravnatelj Diplomatske akademije Petar Turčinović i španjolski veleposlanik u Hrvatskoj Alvaro Debastian de Erice y Gomez Acebo (13 sati, Ministarstvo vanjskih poslova, Trg Nikole Šubića Zrinskog 7).

BRUXELLES - Američki predsjednik George W. Bush počinje svoju četverodnevnu europsku turneju. Prvog dana sastat će se u Bruxellesu s belgijskim kraljem Albertom II., belgijskim premijerom Guyom Verhofstadtom, glavnim tajnikom NATO-a Jaapom de Hoop Schefferom i francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom.

BRUXELLES - Zasjedanje Vijeća Europska unija-Ukrajina, na kojemu će se potvrditi trogodišnji plan suradnje između EU-a i Ukrajine, što ga je pripremila Europska komisija.

LONDON - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso sastat će se u Londonu s britanskim premijerom Tonyjem Blairom, s kojim će razgovarati o britanskom predsjedavanju EU-om.

KIJEV - Ruski predsjednik Vladimir Putin dolazi u posjet Ukrajini gdje će se sastati s predsjednikom Viktorom Juščenkom.

RAMALLAH - Palestinski premijer Ahmed Korei predstavit će novu vladu, o kojoj će potom glasovati palestinski parlament.

Dežurni urednici:

Noć: Zrinka Treščec

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Domagoj Janković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙