FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 31. siječnja

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za ponedjeljak, 31. siječnja.
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 31. siječnja.

LUXEMBOURG - Hrvatski premijer Ivo Sanader boravit će u kratkom posjetu Luksemburgu, zemlji koja u ovom polugodištu predsjedava EU-om, gdje će se sastati sa svojim kolegom, predsjednikom vlade Jean-Claudom Junckerom.

LUXEMBOURG - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks boravit će u ponedjeljak i utorak, na poziv predsjednika luksemburškog parlamenta Luciena Weilera, u prvom službenom posjetu Luksemburgu. Predsjednika Sabora će u ponedjeljak u audijenciju primiti veliki vojvoda Henri dok se u utorak Vladimir Šeks sastaje s predsjednikom parlamenta Weilerom i s predsjednikom vlade i ministrom financija Jean-Claudeom Junckerom.

SARAJEVO - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta sudjelovat će na Regionalnoj ministarskoj konferenciji o pitanjima povratka izbjeglih i raseljenih. (i 1. veljače). Kalmeta će u utorak posjetiti prognane Hrvate u Kostajnici kod Konjica i u Stocu. Što se tiče napretka Hrvatske u povratku prognanih i izbjeglih, do danas se svojim kućama vratilo 215.000 prognanih Hrvata i 115.000 Srba.

BRUXELLES - Europska komisija će predstaviti smjernice za pristupne pregovore s Hrvatskom o čemu će na konferenciji za novinare govoriti europski povjerenik za proširenje Olli Rehn.

MOSKVA - Posjet novoizabranog palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa kojeg će primiti ruski predsjednik Vladimir Putin, te ministri vanjskih poslova i obrane Sergej Lavrov i Sergej Ivanov.

BRUXELLES - Počinje dvodnevni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja Europske unije na kojem će se razgovarati o proračunu za razdoblje od 2007-2013., odnosima s Ukrajinom, izborima u Iraku, stanju na Bliskom istoku i Balkanu, te nastavku pomoći južnoj Aziji.

DEN HAAG - Presuda Haškog suda (ICTY) u procesu protiv generala bivše JNA Pavla Strugara zbog bombardiranja Dubrovnika u prosincu 1991. godine.

DEN HAAG - Početak suđenja bošnjačkom generalu Seferu Haliloviću optuženom za ratne zločine.

ROTTERDAM - Filmski festival na kojem će se odati javno priznanje ubijenom nizozemskom redatelju Theu van Goghu (do 6. veljače).

NEW YORK - Vijeće sigurnosti UN-a glasuje o nacrtu rezolucije koja bi trebala osnažiti embargo na oružje za Obalu Bjelokosti.

SANTA MARIA, SAD - Početak suđenja američkom pop glazbeniku Michaelu Jacksonu optuženom za seksualno zlostavljanje maloljetnika.

DEŽURNI U VPR-u:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Darko Vlahović

Večer: Domagoj Janković

Tel. 385 1 4808 645

Fax.385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙