FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Operirana beba s dvije glave u stabilnom stanju

KAIRO, 20. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Egipatska beba rođena s dvijeglave u nedjelju se nalazi u stabilnom stanju nakon što su jojliječnici u 13-satnoj operaciji uklonili jednu od dvije glave,priopćili su liječnici.
KAIRO, 20. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Egipatska beba rođena s dvije glave u nedjelju se nalazi u stabilnom stanju nakon što su joj liječnici u 13-satnoj operaciji uklonili jednu od dvije glave, priopćili su liječnici.

Nasif Hifnawy, ravnatelj pedijatrije u dječjoj bolnici Benha u blizini Kaira rekao je za Reuters da 10-mjesečna beba Manar Maged može nakon operacije pokretati sve udove i ne pokazuje znakove paralize.

"Manar diše normalno i ima normalan rad srca i krvni tlak", rekao je. Beba će još neko vrijeme ostati na intenzivnoj skrbi.

Manar je rođena s rijetkim stanjem poznatim kao craniopagus parasiticus ili parazitski blizanac. Do njega dolazi kada se oplođena jajna stanica počne dijeliti na dva istovjetna blizanca, ali se proces ne dovršava odnosno jedan od blizanaca ne uspije se u maternici u potpunosti razviti.

Kao i u slučaju djevojčice koja je preminula nakon slične operacije prošle godine u Dominikanskoj Republici, drugi blizanac nije razvio tijelo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙