FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 19. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 19. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ponovio je danas da će Hrvatska do 17. ožujka locirati gdje je haaški optuženik Ante Gotovina budući da su se, kako je rekao, u potragu uključile sve hrvatske obavještajne službe, pa i francuska tajna služba. Teško je bilo postići da sve službe zajednički rade na tome, no sada smo to postigli i zato sam optimist, rekao je predsjednik Mesić za Radio 101 u prvom intervjuu nakon početka drugoga predsjedničkog mandata. Na upit ima li hrvatska vlast strategiju u slučaju da 17. ožujka ne počne pregovore o pridruživanju Europskoj uniji, odgovorio je da će Hrvatska u tom slučaju tražiti produljenje roka za mjesec dana.

ZADAR - Predsjednik HSP-a Anto Đapić istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare da se datum 17. ožujka, kada bi trebali početi pregovori o pristupu Hrvatske Europskoj uniji, predstavlja i doživljava kao razdjelnica hrvatske budućnosti, što je smiješno. Vladajući političari nisu u stanju nositi se s hrvatskom budućnošću, nemaju viziju, te se sva njihova politika svodi na ulazak Hrvatske u EU pod svaku cijenu, a narod je izgubio ponos i dostojanstvo, rekao je Đapić.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor razgovarala je danas s predstavnicima Zajednice povratnika Hrvatske o razvoju gospodarstva i dovršetku obnove na područjima od posebnog državnog interesa, te pratećim zakonskim rješenjima. Kosor je prihvatila pokroviteljstvo nad tematskom konferencijom Zajednice povratnika, koja će se održati 19. ožujka u Vukovaru, na kojoj će se razmotriti temeljna pitanja za područja od posebnog državnog interesa.

ZAGREB - Četiri sindikalne središnjice žele kroz sporazum sa socijalnim partnerima osigurati pravednu politiku plaća koja će dugoročno omogućiti realni rast plaća i kupovne moći građana, bez obzira na to tko će biti na vlasti, istaknuli su čelnici tih središnjica na današnjoj konferenciji za novinare. Na sastanku predstavnika Vlade, sindikata i poslodavaca prije dva tjedna dogovoreno je formiranje radne skupine u sklopu Gospodarsko-socijalnog vijeća koja će izraditi stručnu podlogu za sporazum o politici plaća, podsjetila je predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Vesna Dejanović, te istakla da nema govora o sindikalnom pristanku na ograničavanje rasta plaća

SPLIT - Splitsko Gradsko poglavarstvo izvijestilo je da je danas iz Zagreba stigao ugovor Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva kojim se reguliraju odnosi Ministarstva i grada Splita u gradnji stanova POS-a na Brodarici. Naime, tim ugovorom Split nakon duljeg "natezanja" i neizvjesnosti prihvaća platiti komunalnu opremu stanova POS-a na Brodarici, što mu je zakonska obveza, a što je dosad jedini u Hrvatskoj odbijao. Potpisivanjem ugovora i vraćanjem u Zagreb svi će glavni problemi biti riješeni.

DRNIŠ - Kako iskoristiti novac koji nude predpristupni fondovi Europske unije - bila je tema današnjeg razgovora predstavnika Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka s čelnicima Drniša, Promine i Ružića. Pomoćnik ministra i načelnik Uprave za regionalni razvoj pri Ministarstvu Zdenko Rajgl rekao je u razgovoru s drniškim gradonačelnikom Antom Dželalijom i načelnicima općina Promine i Ružića Žarkom Duvančićem i Josipom Milakovićem da mogućnosti za ulaganja u drniško područje ima, osobito u poljoprivredi, a koliko će se novca iskoristiti, ovisit će ponajprije o detaljno razrađenim razvojnim planovima.

ZAGREB - Istaknuti hrvatski slikar, scenograf, autor animiranih filmova, Mladen Pejaković, umro je jutros u Zagrebu. Rođen je 1928. u Petrinji, a 1955. diplomirao je na Akademiji primijenjene umjetnosti u Zagrebu u klasi Ernesta Tomaševića. Od 1985. Pejaković je bio profesor na Akademiji likovnih umjetnosti. Mladen Pejaković bio je stvaralac suvremenog likovnog izraza na više područja likovne umjetnosti, kazališnoj i filmskoj scenografiji, animaciji, te likovnoj teoriji i kritici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙