FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 12. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati.
ZAGREB, 12. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Postizanje nacionalnog konsenzusa o načinu rješavanja spora i utvrđivanje platforme za međunarodnu arbitražu - zaključak je HSP-ova okruglog stola o tome "kako riješiti granične sporove sa Slovenijom", održanog danas u Novinarskom domu. Spor treba riješiti na demokratski, europski i civiliziran način, istaknuo je predsjednik HSP-a Anto Đapić, ocjenjujući da svaka odgoda šteti Hrvatskoj na njezinu putu u Europsku uniju. Stručnjak za međunarodno pravo Vladimir Ibler protivi se arbitraži i smatra da bi spor trebao rješavati Međunarodni sud pravde u Haagu. Predsjednik saborskog Odbora za europske integracije Neven Mimica misli kako je potrebno pokušati još jednom dogovoriti se o prihvatljivom rješenju za obje strane, ili pak o sporu na Međunarodnome sudu pravde.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a iz čitave Hrvatske. Ministrica Kosor istaknula je kako će i dalje nastojati da se maksimalno poboljša status branitelja oboljelih od PTSP-a. Potvrda tome može se vidjeti i u odredbama novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, te u novousvojenom Nacionalnom programu psihosocijalne i zdravstvene pomoći za stradalnike Domovinskog rata.

RIJEKA - Primorsko-goranska policija potvrdila je danas da je u sinoćnjoj prometnoj nesreći u Jezeru, mjestu na Grobiništini, poginuo 36-godišnji vozač Slavko Jurišić, s prebivalištem u Zenici (BiH). Vozeći BMW bosanskohercegovačkih registarskih oznaka iz smjera Čavala prema Dražicama, on je u 21,30 sati izgubio nadzor nad automobilom te udario u betonsku ogradu uz cestu. Umro je na mjestu nesreće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙