FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 17. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 17. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska je dobila Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Hrvatski sabor jučer je izglasovao izmjene u Zakonu o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave slijedom kojih su spojena ministarstava vanjskih poslova i europskih integracija. Na čelu novoga ministarstva bit će dosadašnja ministrica europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, a Sabor bi to trebao potvrditi danas, kada i nove članove Vlade - ministra zdravstva i socijalne skrbi Nevena Ljubičića i potpredsjednika Vlade za gospodarstvo Damira Polančeca.

ZAGREB -Prema izboru Hrvatske gospodarske komore (HGK), najbolja banka u Hrvatskoj u prošloj je godini bila Privredna banka Zagreb (PBZ), a najbolji osiguravatelj Euroherc osiguranje, dok su među tvrtkama za najbolje izabrane Dalekovod kao velika, M SAN Grupa iz Zagreba kao srednja, te Imago reklamna agencija kao najbolja mala tvrtka. Sinoćnoj svečanoj skupštini HGK-a, na kojoj su dodijeljena priznanja, nazočila je gotovo cijela hrvatska Vlada, predvođena premijerom Ivom Sanaderom, te predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

ZAGREB - Značajnih trinaest postotnih bodova razlike u korist izvoza ostvareno je u prošlogodišnjoj robnoj razmjeni Hrvatske s inozemstvom, budući je stopa rasta izvoza, izraženog u američkim dolarima, za prošlu godinu iznosila 29,7 posto, a uvoza 16,7 posto. Takva kretanja izvoza i uvoza pozitivno su utjecala na usporavanje dinamike rasta deficita vanjskotrgovinske razmjene koji je lani bio veći za 6,7 posto u odnosu na godinu prije, dok je 2003. zabilježen porast deficita od 38 posto. Hrvatski je robni izvoz lani iznosio 8,02 milijarde dolara, a uvoz 16,58 milijardi dolara, privremeni su podaci Državnog zavoda za statistiku.

ZAGREB - Knjiga izabranih pjesama Zvonimira Mrkonjića pod naslovom "Maslina u čistopisu" predstavljena je sinoć u prostorijama Matice hrvatske.Knjigu je tiskao zagrebački nakladnik "Altagama" u biblioteci "Modernitet", a uredila ju je Višnja Bošnjak, predstavnica naklade. Odabir iz 19 Mrkonjićevih zbirki pjesama, od prve objavljene 1962. do zadnje iz 2002., i pogovor knjizi napisao je akademik Tonko Maroević. Istaknuo je kako je riječ o raznolikom i bogatom opusu, te da je Mrkonjićeva poezija važan doprinos suvremenoj hrvatskoj lirici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙