FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUZ: Dvije žene pronevjerile preko osma milijuna kuna

ZAGREB, 19. veljače 2005. (Hina) - Zagrebačka policija je privela jednuod dvije Zagrepčanke osumnjičene da su zloporabom ovlasti ikrivotvorenjem isprava oštetile jedno osiguravajuće društvo za više odosam milijuna kuna, a druga je u bijegu, rečeno je danas nakonferenciji za novinare zagrebačke Policijske uprave.
ZAGREB, 19. veljače 2005. (Hina) - Zagrebačka policija je privela jednu od dvije Zagrepčanke osumnjičene da su zloporabom ovlasti i krivotvorenjem isprava oštetile jedno osiguravajuće društvo za više od osam milijuna kuna, a druga je u bijegu, rečeno je danas na konferenciji za novinare zagrebačke Policijske uprave.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je privedena osumnjičena (1979.) u svojstvu odgovorne osobe u osiguravajućem društvu iz Zagreba napravila četiri naloga za prijenos sredstava, temeljem kojih je sa žiro-računa toga društva protupravno prebacila 8.111.363,00 kuna na račun trgovačkog društva u vlasništvu druge osumnjičene (1953.), koja je u banci podigla novac.

Njih dvije su si na taj način pribavile protupravnu imovinsku korist u navedenom iznosu na štetu osiguravajućeg društva, čije ime policija nije objavila.

Jedna osumnjičena (1953.) je uhićena i nakon dovršene kriminalističke obrade 17. veljače uz kaznenu prijavu dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a za drugom policija traga.

Policija je izvijestila da je u prometnim nesrećama jedna osoba teže, a 7 lakše ozlijeđeno.

U protekla 24 sata na području PU zagrebačke dogodilo se 45 kažnjivih djela, među kojima četiri razbojstva i 17 teških krađa provaljivanjem. Otuđena su 4 osobna vozila, a pronađeno jedno, a ukradena su i dva radna stroja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙