FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen novi redizajnirani "Vjesnik"

ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Vizualno i sadržajno redizajnirandnevni list "Vjesnik" koji će na kioscima biti od 14. ožujkapredstavljen je u petak na Zagrebačkom velesajmu.
ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Vizualno i sadržajno redizajniran dnevni list "Vjesnik" koji će na kioscima biti od 14. ožujka predstavljen je u petak na Zagrebačkom velesajmu.

"Želimo da čitatelji prepoznaju naš novi proizvod i da izađemo iz stereotipa da je Vjesnik najbolja novina koja ima najmanju tiražu", istaknula je glavna urednica "Vjesnika" Andrea Latinović.

Očekujemo tiražu od 30.000, a sve ispod toga je neuspjeh, rekla je Latinović.

Tjedno će to biti list u kojem će čitatelji za šest kuna dobiti dvoje novine u jednoj. "Vjesnik" će svaki dan donositi ozbiljan politički dio po kojem je prepoznatljiv i poznat, ali i "Obiteljski glas" što je zapravo paralelno novina u novini, rekla je Latinović dodajući da će "Obiteljski glas" na 32 stranice donositi ležernije teme koje se tiču svih sfera života, ali nisu tabloidne.

Vikendom će "Vjesnik" izlaziti kao dvobroj, što je, rekla je Latinović inovacija na hrvatskom tržištu, a osim političkog dijela i "Obiteljskog glasa" tu će se naći i politički prilog "Sedam dana" pa će čitatelji po istoj cijeni u jednoj novini dobiti troje novine.

Promijenjen je i format "Vjesnika" iz velikoga u mali.

Pilot broj koji su tiskali uz Nedjeljni vjesnik izuzetno je pozitivno ocijenjen, a već je došlo više od 2000 odgovora na anketu. Najpozitivnije kritike bile su na promjenu formata, upravo na ono zbog čega su u redakciji najviše strahovali. Čini se kao da su ljudi čekali jedan ozbiljan list koji će biti na malom formatu, ali i dalje prepoznatljiv, ozbiljan bez tabloida, senzacionalizma i žutila, kaže glavna urednica Latinović.

Uvjereni smo u uspjeh novoga "Vjesnika" jer imamo tradiciju od 65 godina, vrhunske novinare i urednike, doveli smo i dovodimo nove ljude, i jednostavno moramo uspjeti jer na tržištu ne postoji ozbiljan dnevni list kao što je "Vjesnik", rekla je Latinović dodajući kako očekuju da će novi "Vjesnik" privući i one čitatelje kojima je dosadašnji list bio preozbiljan.

"Vjesnik" je sličan onim listovima u svijetu koji nikada nemaju veliku tiražu, ali imaju strahovito jak utjecaj. Zaposleno je oko stotinjak novinara, rekla je Latinović i najavila otvaranje novih dopisništava u mjestima gdje su nekada bila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙