FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najlakše novorođenče na svijetu otpušteno iz bolnice

CHICAGO, 18. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Iz američke Sveučilišnebolnice Loyola nedavno je na kućnu njegu otpuštena beba koja jeprilikom porođaja bila teška kao mobitel.
CHICAGO, 18. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Iz američke Sveučilišne bolnice Loyola nedavno je na kućnu njegu otpuštena beba koja je prilikom porođaja bila teška kao mobitel.

Mala Rumaisa Rahman rodila se 19. rujna 2004. i bila je teška svega 260 grama. Kad je otpuštena iz bolnice, pet mjeseci nakon poroda, težila je 2,5 kilograma.

Liječnici bolnice Loyola ističu kako je Rumaisa najlakše novorođenče na svijetu koje je preživjelo porod, barem prema onom što je zabilježeno u medicinskoj literaturi.

Rumaisa i njezina sestra blizanka Hiba rođene su istog dana, carskim rezom. No, Hiba je bila nešto teža, 566 grama. Hiba je otpuštena iz bolnice prije mjesec dana i tada je težila 3,7 kilograma.

Roditelji dviju djevojčica podrijetlom su iz Indije, a žive u američkoj državi Illinois. Blizanke Rumaisa i Hiba njihova su prva djeca. Na njihovom materinjem jeziku Rumaisa znači "bijela kao mlijeko", a Hiba bi bila "dar od Boga".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙