FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U prometnoj nesreći stradala vučica

ŠIBENIK, 17. veljače 2005. (Hina) - U prometnoj nesreći jutros je oko 8sati na cesti Knin - Drniš stradala vučica, inače zaštićenaživotinjska vrsta, izvijestila je popodne šibensko-kninska Policijskauprava.
ŠIBENIK, 17. veljače 2005. (Hina) - U prometnoj nesreći jutros je oko 8 sati na cesti Knin - Drniš stradala vučica, inače zaštićena životinjska vrsta, izvijestila je popodne šibensko-kninska Policijska uprava.

Nesreća se dogodila kad je 24-godišnji mladić osobnim vozilom šibenskih registracijskih oznaka nakon izlaska iz nepregledna zavoja naletio na vučicu koja je istrčala na cestu. Od siline udara vučica je uginula na mjestu nesreće.

Očevid su obavili policijski službenici, djelatnici kninske Veterinarske stanice i inspektor za zaštitu zaštićene lovne divljači. Tijelo stradale vučice prevezeno je u Veterinarsku stanicu u Kninu.

Na šibenskom području danas je pronađena još jedna uginula vučica. Lovočuvar lovne udruge "Promina" iz Oklaja naišao je na nju oko 10 sati dok je obilazio lovište između mjesta Mratova i Nečvena.

Po policijskom priopćenju nakon očevida što su ga obavili kninski veterinari i vještak Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja tijelo vučice bit će prevezeno na Veterinarski fakultet u Zagreb da bi se utvrdio točan uzrok uginuća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙