FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri 560 osoba zaraženo gripom

PULA, 17. veljače 2005.(Hina) - Epidemija gripe u Istri srednje jejakosti i trenutačno je zaraženo 560 osoba, izvijestili su danaspredstavnici Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.
PULA, 17. veljače 2005.(Hina) - Epidemija gripe u Istri srednje je jakosti i trenutačno je zaraženo 560 osoba, izvijestili su danas predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Od komplikacija srčanog oboljenja izazvanih gripom, jučer je na Odjelu intenzivne skrbi Dječje bolnice u Rijeci umrla 13-godišnja djevojčica iz Pule, potvrdili su danas u toj bolnici.

Nesretna djevojčica je, prije nego je dovezena u riječku bolnicu, samo dva sata bila hospitalizirana na Pedijatrijskom odjelu pulske Opće bolnice, ali je zbog izrazito lošeg zdravstvenog stanja odmah prevezena u riječku bolnicu na Kantridi, gdje je umrla od zatajenja srca.

Po podatcima Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, među zaraženima u Istri najviše je školske djece, dok su stariji rijetko skloni zarazi jer ih se većina redovito cijepi.

Po riječima epidemiologa Zavoda dr. Kemala Alambašića najviše je zaraženih, oko 200, u Puli i Labinu 135. U ostalim gradovima nije zabilježen veći broj zaraženih gripom.

"Očito je riječ o epidemiji srednje jakosti. Prve zaraze pojavile su se još u drugoj polovici siječnja kada smo evidentirali 64 zaraženih, no epidemija se naglo proširila u veljači i taj se broj popeo na 496", kazao je dr. Alambašić Hini. Upozorio je kako gripu treba obvezno preležati.

Po njegovim riječima gripa se ove godine zbog vremenskih prilika pojavila kasnije nego je uobičajeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙