FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačka vlada ulaže prigovor u sudskoj borbi za Transpetrol

BRATISLAVA, 2. veljače 2005. (Hina/AP) - Slovačko ministarstvogospodarstva uložilo je prigovor na nedavnu sudsku odluku koja bitrebala prisiliti državu da se odrekne 51-postotnog udjela u operaterunaftovoda Transpetrol, objavio je u srijedu glasnogovornikministarstva Maros Havran.
BRATISLAVA, 2. veljače 2005. (Hina/AP) - Slovačko ministarstvo gospodarstva uložilo je prigovor na nedavnu sudsku odluku koja bi trebala prisiliti državu da se odrekne 51-postotnog udjela u operateru naftovoda Transpetrol, objavio je u srijedu glasnogovornik ministarstva Maros Havran.

Pravna služba ministarstva uložila je prošlog petka prigovor na presudu okružnog suda u Prešovu u istočnoj Slovačkoj, naglasio je svom priopćenju.

Sud u Prešovu presudio je u korist grupe privatnih kompanija i nekoliko pojedinaca koji tvrde da su vlasnici ukupno 34 posto Transpetrola slijedom sudske odluke iz sredine devedesetih godina. Vlada tvrdi da su zahtjevi grupe neutemeljeni zato što je Transpetrol od strateške važnosti za čitavo slovačko gospodarstvo i zato što izvorna sudska odluka krši slovačke zakone.

"Smatramo da su u prošlosti neka državna tijela, sudski izvršitelji pa i neki sudovi donosili odluke kršeći slovačke zakone", kazao je Havran, najavljujući prigovor pred slovačkim Vrhovnim sudom.

Pravna bitka između vlade i grupe koja polaže pravo na 34 posto dionica Transpetrola seže u sredinu 90-ih godina i premijerski mandat Vladimira Mečiara. Njegov nasljednik na premijerskoj dužnosti Mikulas Dzurinda prodao je 2002. 49-postotni udio u Transpetrolu ruskom Jukosu za 74 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙