FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor zaključio zasjedanje, sutra o novim članovima Vlade

ZAGREB,16. veljače 2005.(Hina) - Hrvatskom saboru sutra će bitipredloženi kandidati za ministra zdravstva, potpredsjednika Vladezaduženog za gospodarstvo, te da Kolinda Grabar Kitarović bude na čeluMinistarstva vanjskih poslova i europskih integracija.
ZAGREB,16. veljače 2005.(Hina) - Hrvatskom saboru sutra će biti predloženi kandidati za ministra zdravstva, potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo, te da Kolinda Grabar Kitarović bude na čelu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Novo ministarstvo nastalo je spajanjem dosadašnjih ministarstava vanjskih poslova i europskih integracija, čemu je 'zeleno svijetlo' dao Hrvatski sabor koji je zaključio današnje zasjedanje.

Za nasljednika Andrije Hebranga na dužnosti ministra zdravstva predložen je Neven Ljubičić, a na dužnosti potpredsjednika Vlade za gospodarstvo Damir Polančec.

Hebrang spomenute dužnosti napušta zbog zdravstvenih razloga, a politički će nastaviti djelovati kao zastupnik u Saboru.

U saborske klupe vraća se i ministar vanjskih poslova u ostavci Miomir Žužul.

Nakon što rasprave predloženu rekonstrukciju Vlade, zastupnici će glasovati o povjerenju novih članova Vlade, te razriješiti one bivše.

Spomenutom će rekonstrukcijom Vlada imati 13 ministarstava i 15 članova (uključujući premijera Ivu Sanadera).

Sutrašnji dan bit će posljednji radni u ovom tjednu, budući da je za petak planirana inauguracija Stjepana Mesića za predsjednika države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙