FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra počinje 12. sjednicu i redovno zasjedanje

ZAGREB,18. siječnja(Hina) - Hrvatski sabor sutra počinje redovnozasjedanje i 12. sjednicu na kojoj će raspraviti i donijeti dokumentevezane za pregovore o ulasku Hrvatske u EU.
ZAGREB,18. siječnja(Hina) - Hrvatski sabor sutra počinje redovno zasjedanje i 12. sjednicu na kojoj će raspraviti i donijeti dokumente vezane za pregovore o ulasku Hrvatske u EU.

Planirano je da te dokumente Sabor donese već u ovom, prvom tjednu rada.

Sutrašnja sjednica počet će uobičajenim 'aktualnim prijepodnevom' u kojemu će premijer Ivo Sanader i članovi njegove Vlade odgovarati na zastupničke upite.

Nakon jednomjesečnog odmora zastupnike očekuje puno posla što potvrđuje i predloženi dnevni red od 60-ak točaka.

Slijedom njega, već na prvoj ovogodišnjoj sjednici Sabor će utvrditi plan usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom Unije i tako se obvezati da u 2005. donese 36 tzv. europskih zakona.

Do konca veljače, koliko bi 12. sjednica trebala trajati, Sabor će raspraviti izvješća o radu Državnog ureda za reviziju u 2004. te o revizijama koje je obavio u 2003.

Očekuju ga i izvješća o obavljenim revizijama pretvorbe i privatizacije.

Uz zakone koje mu je predložila Vlada, pred Saborom su i akti koje su inicirali zastupnici i klubovi, a oni čine trećinu dnevnog reda.

Među njima je i HSP-ov prijedlog da Hrvatska saborskom rezolucijom utvrdi načela međudržavnih pregovora sa Slovenijom.

Sabor će, planirano je, zasjedati ovaj tjedan, potom će biti jednotjedna stanka, a onda se radi cijelu veljaču, od 3. do 25.

Sabor, u proljetno-ljetnoj sezoni, redovno zasjeda od 15. veljače do 15. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙