FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ćiro Blažević saslušan u USKOK-u povodom izjave o kupovini nogometnih sudaca

ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Trener nogometnog kluba Varteks ibivši trener hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blaževićsaslušan je danas u USKOK-u u predistrazi o navodnom namještanjuutakmica Hrvatske nogometne lige i kupovanju sudaca.
ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Trener nogometnog kluba Varteks i bivši trener hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević saslušan je danas u USKOK-u u predistrazi o navodnom namještanju utakmica Hrvatske nogometne lige i kupovanju sudaca.

Ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer potvrdio je Hini da je s Blaževićem obavljen razgovor u USKOK-ovim prostorijama.

"O sadržaju tog razgovora, kao i o daljnjem postupanju USKOK-a ne mogu govoriti jer se radi o postupcima u predistražnoj fazi koji predstavljaju službenu tajnu", izjavio je Žganjer.

"Razgovor s ravnateljem USKOK-a trajao je dva sata tijekom kojih sam popio tri kave, no ništa konkretno nisam imao za reći", kazao je Blažević koji je u USKOK pozvan nakon što je za tisak u ponedjeljak izjavio da "točno zna" koje suce plaća izvršni direktor Dinama Zdravko Mamić.

"Ja sam samo reagirao na Mamićevo priznanje da je kupovao suce. Ako je to istina, ja pretpostavljam koje je suce kupovao, no za to nemam argumente i dokaze, pa prema tome ništa nisam ni mogao reći USKOK-u", kazao je Blažević.

U USKOK-u se nisu mogle dobiti informacije o njihovim daljnim potezima, u kojem smjeru ide predistraga i s kim će još službeno razgovarati.

Nove sumnje u namještanje rezultata utakmica i kupovanje sudaca USKOK je danas dobio i u izjavi Mamića koji je, kako prenosi tisak, sumnjivima označio lanjske utakmice splitskog Hajduka s Osijekom i Zadrom te Zadra s Marsonijom.

Predsjednik Hajduka Branko Grgić na takve je optužbe samo odmahnuo rukom. "Mamić već pet godina raznim izjavama davi sve oko sebe. Više ih ne želim slušati, a kamoli na njih reagirati", rekao je Grgić za današnje Sportske novosti, dok su neki bivši i sadašnji igrači Osijeka odbacili nagađanja da je Osijek "prodao" utakmicu Hajduku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙