FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blatter za loptu s ugrađenim čipom

LJUBLJANA,9. veljače(Hina) - Predsjednik Međunarodne nogometnefederacije (FIFA), Sepp Blatter, danas je posjetio Ljubljanu, gdje ćeprisustvovati prijateljskoj utakmici Slovenija - Češka, a sutra sesastati s predsjednikom Janezom Janšom.
LJUBLJANA,9. veljače(Hina) - Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA), Sepp Blatter, danas je posjetio Ljubljanu, gdje će prisustvovati prijateljskoj utakmici Slovenija - Češka, a sutra se sastati s predsjednikom Janezom Janšom.

Prilikom razgovora s novinarima prvi čovjek krovne nogometne organizacije osvrnuo se na nedavnu smrt vratara Ljubljane Nedžada Botonjića, koji je preminuo za vrijeme treninga.

"Vrlo smo potreseni ovim događajem. U posljednje vrijeme umire sve više nogometaša i mi morao učiniti sve da se taj broj smanji," kazao je čelnik FIFA-e. Blatter je izjavio da se ne protivi opremanju nogometnih lopti posebnim čipovima kako bi se izbjegle sudačke greške pri ocjeni je li lopta prešla gol-crtu ili ne, ali da je protiv pretjerane tehnologizacije nogometa. O uvođenju takve tehnologije raspravljat će krajem ovog mjeseca u Wallesu posebna komisija FIFA-e, no Blatter je izrazio načelnu podršku prema takvom prijedlogu.

"Podržavam opremanje nogometnih lopti čipom koji bi omogućio da se točno ustanovi je li lopta prešla gol-crtu ili ne, ali prevelik ulazak "tehnologije" u nogomet toj bi igri oduzeo draž. Nogomet je sastavljen od ljudskih grešaka koje čine igrači, treneri i suci, a sve to sportu daje dodatni šarm," rekao je Blatter.

Predsjednik FIFA-e je podsjetio kako bi čipom opremljena lopta riješila dileme kakve su se npr. pojavile nakon finalne utakmice Engleska - SR Njemačka na Svjetskom prvenstvu 1966. godine, kada je sudac Englezima priznao gol iako se lopta od prostora u blizini gol-linije odbila u polje, što je Engleskoj pomoglo da osvoji titulu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙