FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otet glavni tajnik jedne iračke kršćanske stranke

BAGDAD, 5. veljače 2005. (Hina/AFP) - Nepoznati napadači oteli suglavnog tajnika Iračke demokratske kršćanske stranke Minasa Ibrahimaal-Jusufija na cesti između Bagdada i Mosula, objavila je u subotustranka.
BAGDAD, 5. veljače 2005. (Hina/AFP) - Nepoznati napadači oteli su glavnog tajnika Iračke demokratske kršćanske stranke Minasa Ibrahima al-Jusufija na cesti između Bagdada i Mosula, objavila je u subotu stranka.

Jusufi se 28. siječnja taksijem uputio iz Bagdada u Mosul gdje se nalazi središnjica stranke, a 31. siječnja otmičari su mobilnim telefonom obavijestili stranku da je otet, rekao je član stranke Riad Butros.

Prema njemu, Jusufi, stanovnik Mosula, protivio se općim izborima održanim 30. siječnja.

Na izborima je sudjelovalo osam kršćanskih stranaka, jedna samostalno, četiri u dvije kršćanske koalicije i tri u koaliciji s Kurdima.

Kršćanska zajednica u Iraku čini tri posto stanovništva od ukupno 27 milijuna.

U međuvremenu, nasilje u Iraku odnijelo je još osam ljudskih života.

Četvorica iračkih vojnika poginula su u subotu ujutro u eksploziji motora-bombe u središtu Basre. U eksploziji bombe kućne izrade u Samari poginula su još dvojica iračkih vojnika, a u eksploziji mine u tom gradu poginulo je i dvoje iračke djece.

(Hina) xzt ymaš

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙