FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zarqawi potvrdio pogibiju dvojice svojih najbližih suradnika u Falluji

DUBAI, 21. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Jordanac Abu Musab al-Zarqawi,vođa al-Qaide u Iraku, objavio je u petak u audio-poruci na internetuda su dvojica njegovih najbližih suradnika, među kojima i njegovadesna ruka Omar Hadid, poginuli u studenome prošle godine u američkojofenzivi na Falluju.
DUBAI, 21. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Jordanac Abu Musab al-Zarqawi, vođa al-Qaide u Iraku, objavio je u petak u audio-poruci na internetu da su dvojica njegovih najbližih suradnika, među kojima i njegova desna ruka Omar Hadid, poginuli u studenome prošle godine u američkoj ofenzivi na Falluju.

Omar Hadid i Abu Haris Mohamed Jasim al-Isaui borili su se u Falluji do mučeništva, navodi se u poruci dugoj više od sat vremena koju izgovara glas sličan Zarqawijevom, najvećem američkom neprijatelju u Iraku.

Hadid, podrijetlom iz Falluje, bio je glavni Zarqawijev pomoćnik. Tijekom Sadamova režima bio je član njegove specijalne garde, a prije dvije godine pridružio se al-Qaidi koja ga je obučila u jednom od svojih kampova u Afganistanu. U Irak se vratio nakon pada talibanskog režima, uoči američke invazije u ožujku 2003. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙