FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor ovoga tjedna o promjenama u Vladi

ZAGREB,15. veljače 2005.(Hina) - Promjene u Vladi bit će ovoga tjedansredišnja tema u Hrvatskom saboru koji sutra nastavlja 12. sjednicu.
ZAGREB,15. veljače 2005.(Hina) - Promjene u Vladi bit će ovoga tjedan središnja tema u Hrvatskom saboru koji sutra nastavlja 12. sjednicu.

Sabor bi, naime, trebao potvrditi nove članove Vlade - potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i ministra zdravstva Nevena Ljubičića, te odobriti da ministrica europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović preuzme i resor vanjskih poslova.

Da bi to i formalno bilo moguće, Sabor će po hitnom postupku morati izmijeniti Zakon o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava kako mu je to predložila Vlada.

Taj bi se zakon, kako se doznaje, pred saborskim zastupnicima mogao naći već sutra poslijepodne, dok će se o novim kadrovskim rješenjima raspravljati, vjerojatno, u četvrtak.

Do promjena u Vladi dolazi zbog bolesti potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva Andrije Hebranga te neopozive ostavke šefa diplomacije Miomira Žužula.

Njih bi se dvojica, pak, trebala vratiti u saborske klupe, koje će napustiti njihove zamjenice Danira Bilić i Katarina Fuček.

Sutrašnji dan i četvrti tjedan rada Hrvatski sabor trebao bi početi raspravom o Prijedlogu nacionalnog programa zaštite potrošača, dok, za sada, ne planira nastaviti raspravu o Nacionalnom programu zaštite i promicanja ljudskih prava u Hrvatskoj od 2005. do 2008.

Vlada je, kako se doznaje, prijedlog programa koji su žestoko kritizirali oporbeni zastupnici, povukla iz procedure.

Sutra se treba konstituirati novi, drugi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a rad će nastaviti Istražno povjerenstvo za riječko brodogradilište "Viktor Lenac".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙