FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o nekoliko godišnjih izvješća

ZAGREB, 9. veljače(Hina) - Hrvatski će sabor sutra nastaviti radraspravom o nekoliko godišnjih izvješća različitih tijela, među kojimaje i Izvješće o radu Nacionalnog vijeća za vsoku naobrazbu.
ZAGREB, 9. veljače(Hina) - Hrvatski će sabor sutra nastaviti rad raspravom o nekoliko godišnjih izvješća različitih tijela, među kojima je i Izvješće o radu Nacionalnog vijeća za vsoku naobrazbu.

U tom se izvješću, među ostalim, sustav visokog obrazovanja ocjenjuje nedovoljno djelotvornim.

Upozorava se na neprihvatljivu duljinu studiranja, koja za sveučilišne studije iznosi između šest i osam godina.

Uzrok tomu Vijeće nalazi u nemotiviranosti studenata zbog teškoća u zapošljavanju te u neprikladnoj organizaciji nastave. Vijeće predlaže više jednosemestralnih kolegija, uz obvezno parcijalno polaganje gradiva tijekom slušanja.

U Izvješću se upozorava i na manjak znanstveno-nastavnog kadra.

Na manjkavu ekipiranost žali se i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, koja u svom godišnjem izvješću navodi da je završila 78 posto predmeta zaprimljenih 2003.

U Izvješću se upozorava na dugotrajnost upravnih sporova, zbog koje brojni predmeti završavaju zastarom. Agencija stoga predlaže da se nadležnost za utvrđivanje zakonitosti odluka Agencije i izricanje kazna prepuste trgovačkim sudovima.

Sabor bi trebao raspravljati i o Izvješću Financijske agencije, koja je, kako stoji u Izvješću, 2003. postigla najbolje poslovne rezultate u svom polustoljetnom radu. Pred zastupnicima je i Izvješće o radu Vijeća za nadzor energetskih djelatnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙