FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promet PBZ AMEX-a lani 7,38 milijardi kuna

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Ukupan godišnji prihod kartičarskekuće PBZ American Express (AMEX) u prošloj je godini iznosio 7,38milijardi kuna i bio je za 9 posto veći nego u prethodnoj godini,objavili su danas iz te tvrtke.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Ukupan godišnji prihod kartičarske kuće PBZ American Express (AMEX) u prošloj je godini iznosio 7,38 milijardi kuna i bio je za 9 posto veći nego u prethodnoj godini, objavili su danas iz te tvrtke.

AMEX je lani odobrio 7 posto više potrošačkih i gotovinskih kredita nego godinu prije, u ukupnom iznosu od gotovo 894 milijuna kuna. Kada se tome pribroji ukupan iznos revolving kredita, promet putem AMEX kartica koji se ostvaruje preko PBZ-a nešto je manji od 1,5 milijardi kuna, navode iz PBZ American Expressa.

Prosinac je i dalje mjesec s najvećom potrošnjom, tijekom kojeg je ostvaren promet od 800 milijuna kuna, odnosno 30 posto više u odnosu na prosjek ostalih mjeseci. Iznos 'kupnje na rate' u prosincu je bio 170 posto veći nego u istom mjesecu godinu prije.

Karticama PBZ AMEX-a lani je ostvareno više od 20,6 milijuna transakcija, od čega je 3,2 posto bilo vezano uz podizanje gotovine s 4500 bankomata, dok se više od 50 posto transakcija odnosilo na kupovanje u trgovinama. Oko 30 posto prometa odnosi se na plaćanje troškova goriva i zrakoplovnih karata, a oko 10 posto na osiguranje i sl.

Ta je kartičarska kuća prošlu godinu završila s 400 tisuća korisnika, čime je ostvaren uobičajeni godišnji rast od 15 posto, za koliko je porastao i broj prodajnih mjesta na kojima se može plaćati American Express karticama. Tih je prodajnih mjesta, naime, na kraju 2004. godine u Hrvatskoj bilo oko 42 tisuće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙