FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Naselje na jugu Izraela za doseljenike iz Gaze

JERUZALEM, 15. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministarunutarnjih poslova Ophir Pines najavio je u utorak osnivanje novogizraelskog naselja u pustinji Negev za prihvat doseljenika koji 2005.trebaju biti evakuirani iz pojasa Gaze.
JERUZALEM, 15. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministar unutarnjih poslova Ophir Pines najavio je u utorak osnivanje novog izraelskog naselja u pustinji Negev za prihvat doseljenika koji 2005. trebaju biti evakuirani iz pojasa Gaze.

Ministar je rekao novinarima da je 90 hektara zemlje namijenjeno za novo naselje Haloutzit 4. Novo naselje bi trebalo prihvatiti oko 500 obitelji doseljenika nakon evakuacije naselja tijekom dvanaest tjedana počevši od srpnja 2005.

Izraelski parlament treba raspraviti u utorak zakon o odšteti doseljenika, prije drugog i trećeg čitanja u srijedu.

Vlada ima veliku većinu za to konačno izglasavanje zakona, prema parlamentarnim izvorima.

U ponedjeljak navečer stotine ultranacionalističkih izraelskih prosvjednika, protivnika povlačenja iz pojasa Gaze, paljenjem autoguma su blokirali ceste u Izraelu, a posebice glavni ulaz u Jeruzalem.

Prosvjednici, uglavnom mladi doseljenici, ometali su promet na cesti između Tel-Aviva i Jeruzalema na zapadnom ulazu u sveti grad sve do intervencije policije koja je uhitila četrdesetak osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙