FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan pozdravio objavljivanje rezultata iračkih izbora

WASHINGTON,14. veljače(Hina) - Glavni tajnik Ujedinjenih narodapozdravio je u ponedjeljak objavljivanje rezultata iračkih izbora iobećao daljnu pomoć UN-a u nastavku političke tranzicije u Iraku.
WASHINGTON,14. veljače(Hina) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda pozdravio je u ponedjeljak objavljivanje rezultata iračkih izbora i obećao daljnu pomoć UN-a u nastavku političke tranzicije u Iraku.

Annan je u priopćenju rekao kako rezultati "održavaju ne samo hrabrost i odlučnost Iračana, nego i njihovu predanost procesu političke tranzicije koji se odvija u njihovoj zemlji".

"S uspješnim dovršenjem ove važne faze tranzicije, glavni tajnik poziva sve Iračane da zajednički u duhu nacionalne pomirbe pokrenu svoju zemlju naprijed prema mirnoj, naprednoj i demokratskoj budućnosti", rečeno je u priopćenju Annanova glasnogovornika.

Annan je pozvao da se u političkom procesu osigura puno sudjelovanje iračkih Sunita kojih veliki broj nije sudjelovao na izborima 30. siječnja zbog poziva na bojkot njihovih čelnika ili brige za sigurnost. Glavni tajnik rekao je da Suniti moraju biti potaknuti da u cijelosti sudjeluju u sljedećim fazama tranzicije koje će voditi donošenju ustava na referendumu.

UN je u pripremi i provedbi izbora 30. siječnja imao savjetodavnu i tehničku ulogu, a Annan je obećao punu potporu Svjetske organizacije iračkom narodu u narednim fazama tranzicije.

"Ujedinjeni narodi su duboko predani igranju pune uloge u sljedećoj fazi tranzicije, kao i pomaganju kasnijeg referenduma i općih izbora", rekao je on o referendumu planiranom za listopad i predsjedničkim i parlamentarnim izborima predviđenim za kraj godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙