FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rektor dubrovačkog Sveučilišta o planu aktivnosti u 2005.

DUBROVNIK, 24. siječnja 2005. (Hina) - Rektor dubrovačkog SveučilištaMateo Milković na današnjoj konferenciji za novinare predstavio jeplan aktivnosti za sljedeću akademsku godinu 2005./2006., za kojeSveučilište još čeka zeleno svjetlo Ministarstva znanosti, obrazovanjai športa.
DUBROVNIK, 24. siječnja 2005. (Hina) - Rektor dubrovačkog Sveučilišta Mateo Milković na današnjoj konferenciji za novinare predstavio je plan aktivnosti za sljedeću akademsku godinu 2005./2006., za koje Sveučilište još čeka zeleno svjetlo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

U okviru priprema za iduću akademsku godinu dubrovačko Sveučilište planira tri nova doktorska studija - povijest stanovništva, onkologiju i integralno gospodarenje obalnim područjem, te novi preddiplomski studij mehatronike te 17 preddiplomskih i diplomskih studija o Bolonjskoj deklaraciji, rekao je rektor Milković.

Istaknuo je da su od iduće akademske godine novi sadržaji i studij tehnike i tehnologije, restauracije i konzervacije umjetničkih dobara, logistika i management u pomorstvu i transportu te tehnologija upravljanja jahtama i marinama kao i stručni studij elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu.

"Svi ovi programi još uvijek na žalost nisu dobili zeleno svjetlo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, iako je zahtjev poslan prošle godine u ožujku", naglasio je Milković.

Dodao je kako će se u ovoj godini posebna pozornost posvetiti i pitanju osiguranja nastavnog kadra što će se dijelom riješiti povezivanjem s drugim sveučilištima u Hrvatskoj, a računa se i na Dubrovčane koji će uskoro magistrirati i doktorirati.

Od kapitalnih ulaganja u prvom je planu uređenje ljetnikovca Crijević-Pucić za potrebe rektorata, za što je od potrebnih 12 milijuna osigurano 5 milijuna kuna, a sami bi radovi mogli početi u svibnju, najavio je Milković.

"Svi su ovi planovi realni i nisu preambiciozni, a važno je da svi, koji su uključeni u njihovu realizaciju, na vrijeme izvrše svoje obveze", rekao je rektor dubrovačkog Sveučilišta Mateo Milković.

(Hina) xhšpa yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙