FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija slavi Dan Republike, demonstrira vojnu moć

NEW DELHI, 26. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Indija je u srijedu,prigodom proslava Dana Republike, na paradama demonstrirala svojuvojnu moć, usprkos nasilju na sjeveroistoku i napetostima u Kašmiru.
NEW DELHI, 26. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Indija je u srijedu, prigodom proslava Dana Republike, na paradama demonstrirala svoju vojnu moć, usprkos nasilju na sjeveroistoku i napetostima u Kašmiru.

Raznim svečanostima, vojnim paradama, kulturnim i vjerskim događanjima, Indija diljem zemlje obilježava obljetnicu proglašenja republike 1950. godine.

Na vojnoj paradi u glavnom gradu New Delhiju prikazani su projektili Agni, Prithvi i Brahmos, tenkovi T-90, sofisticirani laki helikopteri Dhruv, bespilotne letjelice Searcher MK-II i borbeni zrakoplovi Sukhoi-30 MKI.

U Guwahatiju, glavnom gradu države Assam, eksplodirale su na mjestu proslave dvije bombe, ali za sada nema dojava o žrtvama. Policija sumnja da iza napada stoji Ujedinjena fronta za oslobođenje Assama (ULFA), skupina koja se bori za neovisnost te države i koja je najavila napade ukoliko ljudi ne budu bojkotirali proslavu Dana Republike.

U Kašmiru, muslimanska militantna skupina Al-Mansoorian je zaprijetila da će napasti stadion Bakshi u glavnom gradu Srinagaru, gdje se također održava proslava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙