FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog prometnog udesa Asselborn otkazao sastanak sa Žužulom

LUXEMBOURG, 13. veljače 2005. (Hina) - Sastanak luksemburškog ministravanjskih poslova i predsjedavajućeg Vijeća EU Jeana Asselborna sašefom hrvatske diplomacije Miomirom Žužulom zakazan za ponedjeljak,otkazan je zbog prometne nesreće koju je doživio ministar Asselbornnakon koje je hospitaliziran, objavilo je u nedjelju navečerluksemburško Predsjedništvo EU.
LUXEMBOURG, 13. veljače 2005. (Hina) - Sastanak luksemburškog ministra vanjskih poslova i predsjedavajućeg Vijeća EU Jeana Asselborna sa šefom hrvatske diplomacije Miomirom Žužulom zakazan za ponedjeljak, otkazan je zbog prometne nesreće koju je doživio ministar Asselborn nakon koje je hospitaliziran, objavilo je u nedjelju navečer luksemburško Predsjedništvo EU.

"Sastanak je otkazan zbog ozlijede koju je ministar Asseborn pretrpio u prometnoj nesreći. Ministar je zbrinut u bolnici zbog frakture desne ruke i očekuje se da će preuzeti svoje dužnosti u idućih nekoliko dana", navodi se u priopćenju.

U Luksemburgu je u nedjelju čitav dan padao snijeg koji se hvatao na kolniku što je otežalo uvjete za vožnju i izazvalo veći broj prometnih nesreća.

Ministar Asselborn poslijepodne je imao nesreću kada je vozeći sam izgubio kontrolu nad automobilom i sletio s ceste, rekao je u telefonskoj izjavi za Hinu njegov glasnogovornik Eldar Subašić.

Ministar je pri udesu slomio ruku i operiran je, a po riječima glasnogovorika, već bi sutra trebao napustiti bolnicu i u utorak se vratiti u svoj ured.

Umjesto ministra Asselborna, šefa hrvatske diplomacije sutra će u zakazanom terminu primiti luksemburški premijer Jean Claude Juncker, kazala je za Hinu voditeljica diplomatskog ureda RH u Luksemburgu Vesela Mrđen Korač.

Na sastanku će biti riječi stajalištima i činjenicama o suradnji Hrvatske s Haškim sudom, koje je glavna haška tužiteljica Carla del Ponte prošloga petka iznijela premijeru Junckeru i ministru Asselbornu, te o izviješću luksemburškog predsjedništva Vijeću ministara EU 21. veljače koje treba ocjeniti ispunjava li Hrvatska uvjet pune suradnje s ICTY-em i mogu li 17. ožujka početi pristupni pregovori Hrvatske i EU.

Ministar Žužul u Luksemburgu će u ponedjeljak i utorak sudjelovati i na neformalnom sastanku ministara za razvoj 25 zemalja EU, u sklopu kojeg će se sastati i s povjernikom EU za razvoj Jeanom Michelom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙