FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivanov o demokraciji i novom nuklearnom naoružanju

MUENCHEN, 13. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Ruski ministar obraneSergej Ivanov izjavio je u nedjelju na sigurnosnoj konferenciji uMuenchenu da je njegovoj zemlji dojadilo slušati zapadnjačke lekcije odemokraciji i, nevezano s tim, najavio da će Rusija uskoro razvitinovu generaciju nuklearnog naoružanja.
MUENCHEN, 13. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Ruski ministar obrane Sergej Ivanov izjavio je u nedjelju na sigurnosnoj konferenciji u Muenchenu da je njegovoj zemlji dojadilo slušati zapadnjačke lekcije o demokraciji i, nevezano s tim, najavio da će Rusija uskoro razviti novu generaciju nuklearnog naoružanja.

Osam dana nakon što je američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila da Moskva mora iskazati svoju odanost "temeljima demokracije", Ivanov je rekao da je Rusija spremna za otvorenu razmjenu stajališta na predstojećem summitu američkog predsjednika George W. Busha i ruskog kolege Vladimira Putina 24. veljače u Bratislavi.

"Spremni smo razgovarati o svakom pitanju sa Sjedinjenim Državama, ali ne samo davati odgovore nego i postavljati pitanja", rekao je Ivanov. "Demokracija nije krumpir koji se prebacuje iz jedne vreće u drugu. Smatram da se demokracija u Rusiji normalno razvija posljednjih godina", dodao je ruski ministar,

Ivanov je Muenchenu također izjavio da će Rusija uskoro biti spremna proizvesti "unikatnu" novu generaciju nuklearnog oružja. Radi se nadogradnji i modernizaciji ruskog strateškog arsenala kojem će cilj biti kvaliteta, a ne kvantiteta, rekao je Ivanov.

"Imamo sve razloge smatrati da će to biti jedinstven sustav koji neće predstavljati prijetnju svijetu i neće biti uperen protiv nikoga. On će nam omogućiti sigurnost protiv bilo kakve prijetnje.. postojeće ili buduće", rekao je Ivanov novinarima u Muenchenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙