FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Caritasovi volonteri javili se iz Šri Lanke

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Preživjeli stradalnici od tsunamijaKristina Pucko i Jurica Caha vratili su se 4. veljače u Šri Lanku,nešto više od mjesec dana nakon tragedije u kojoj je u Južnoj Azijipoginulo nekoliko stotina tisuća ljudi, ali sada kao volonteriHrvatskog Caritasa, priopćeno je iz te institucije.
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Preživjeli stradalnici od tsunamija Kristina Pucko i Jurica Caha vratili su se 4. veljače u Šri Lanku, nešto više od mjesec dana nakon tragedije u kojoj je u Južnoj Aziji poginulo nekoliko stotina tisuća ljudi, ali sada kao volonteri Hrvatskog Caritasa, priopćeno je iz te institucije.

Kako se napominje, riječ je o području kojemu je Hrvatski Caritas do sada dostavio pomoć u proizvodima i opremi u vrijednosti više od milijun kuna.

No, kako najavljuju, tom području Hrvatski Caritas planira staviti na raspolaganje za projekte obnove još 300.000 eura, odnosno 2.230.000 kuna.

Volonteri Kristina Pucko i Jurica Caha početak svog jednomjesečnog angažmana počeli su na jugu Šri Lanke u mjestu Tangalle u kojemu su se nalazili i 26. prosinca prošle godine kada je tsunami pogodio te krajeve.

Nakon proživljenog iskustva, njih su dvoje izrazili želju da pomognu svima koji su i dalje u potrebi, baš kao što su i njima nakon nesreće pomogli brojni nepoznati ljudi, ističe se u priopćenju.

Nakon svog dolaska u Šri Lanku Kristina i Jurica javili su se Hrvatskom Caritasu s prvim informacijama koje ukazuju kako je u Tangalleu situacija prilično nepovoljna, a mnogo ljudi još nije primilo nikakvu vrstu pomoći.

Struja i telefonske linije često ne funkcioniraju, a okolica Tangallea izgleda gotovo isto kao što je izgledala neposredno nakon nesreće. Zbog srušenih odašiljača nije moguće komunicirati niti mobitelima, a sto metara od obale, vjerojatno iz sigurnosnih razloga, nije dopušteno ništa graditi pa će Jurica i Kristina, kako javljaju, za sada istražiti mogućnosti pružanja pomoći ribarima iz tih krajeva, pišu iz Caritasa.

Kako dodaju, volonteri ih informiraju i kako su svaki dan na terenu te su saznali mnogo tužnih, tragičnih sudbina nestalih i stradalih osoba. Idućih dana oni će imati i susret s ravnateljem Caritasa Šri Lanke kako bi se upoznali s lokalnim dragovoljcima nacionalnog Caritasa.

Hrvatski Caritas još jednom poziva sve građane i tvrtke koji se još nisu uključili u akciju prikupljanja pomoći za žrtve tsunamija da to učine pozivom na donacijski telefon 060/ 888 920 koji je otvoren do 15. veljače ili uplatom na žiroračun 2340009-1000803-40, poziv na broj 2712.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙