FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stepinčevo u Krašiću

KRAŠIĆ, 10. veljače 2005. (Hina) - O 45. obljetnici mučeničke smrti bl.Alojzija Stepinca danas je služena misa u krašićkoj župnoj crkviPresvetog Trojstva na kojoj su sudjelovali brojni hodočasnici izHrvatske.
KRAŠIĆ, 10. veljače 2005. (Hina) - O 45. obljetnici mučeničke smrti bl. Alojzija Stepinca danas je služena misa u krašićkoj župnoj crkvi Presvetog Trojstva na kojoj su sudjelovali brojni hodočasnici iz Hrvatske.

Misno slavlje predvodio je zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa uz biskupa Josipa Mrzljaka, msgr. Jurja Batelju te pedesetak svećenika predvođenih Dragutinom Kučanom, mjesnim župnikom.

Podsjetivši na mučeništvo i proglašenje blaženim kardinala Alojzija Stepinca, zadarski nadbiskup u propovijedi je istaknuo kako bi danas Stepinac našoj vlasti sigurno uputio "vatreni apel da bude svjesna svoje odgovornosti pred Bogom i svojim narodom za budućnost obitelji".

Po Prenđinim riječima zakonodavstvo naše države, naslijeđeno iz prošlih vremena, a dobrim dijelom i novo koje se sprema, ne ide u prilog života i obitelji. Pitanja razvoda, abortusa, medicinski potpomognute oplodnje i cjelovitog obiteljskog zakonodavstva premalo idu u prilog obitelji koja prihvaća i čuva život, istaknuo je zadarski nadbiskup.

Krašićki župnik zahvalio je nazočnima, a nadbiskupu Prenđi uručio kip bl. Alojzija Stepinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙