FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: nastavljen rast nezaposlenosti

RIJEKA, 10. veljače 2005. (Hina) - Potkraj siječnja uPrimorsko-goranskoj županiji bilo je evidentirano 19.334 nezaposlenihosoba, što je 3,1 posto više nego prethodnog mjeseca te 3,6 posto višenego u siječnju prošle godine, podaci su riječke Područne službeHrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).
RIJEKA, 10. veljače 2005. (Hina) - Potkraj siječnja u Primorsko-goranskoj županiji bilo je evidentirano 19.334 nezaposlenih osoba, što je 3,1 posto više nego prethodnog mjeseca te 3,6 posto više nego u siječnju prošle godine, podaci su riječke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Trend povećanja nezaposlenosti s kraja prošle godine nastavljen je i u siječnju ove godine. U prosincu je bilo je prijavljeno 18.747 nezaposlenih ili 2,2 posto više nego u studenom te 1,7 posto više nego u prosincu prethodne godine.

U siječnju se u evidenciju nezaposlenih prijavilo 1.480 osoba ili 15,1 posto više nego godinu prije. Od toga je 84,2 posto osoba imalo prethodno radno iskustvo, najviše u trgovini, hotelima i restoranima te prerađivačkoj industriji.

Iz evidencija su u siječnju "brisane" 893 osobe ili 15,8 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine. Zaposlene su 343 osobe (20,2 posto manje nego godinu prije), a 550 osoba brisano je iz drugih razloga.

Udio nezaposlenih žena u ukupnoj nezaposlenosti od siječnja prošle godine povećan je sa 63,5 posto na 63,8 posto, a ukupan broj nezaposlenih žena u istom razdoblju povećan je za 4,1 posto.

Najviše je nezaposlenih starijih od 50 godina (24,6 posto), a najmanje od 15 do 19 godina (4,7 posto).

U obrazovnoj strukturi i nadalje je najviše nezaposlenih sa srednjom trgodišnjom školom za zanimanja i KV i VKV radnika (38,4 posto) te osoba sa četverogodišnjom srednjom školom ili gimnazijom (29 posto).

U odnosu na isto razdoblje prošle godine u siječnju je prijavljeno 30,4 posto manje slobodnih radnih mjesta. ukupno 444. Najveća je potražnja za radnicima u prerađivačkoj industriji, obrazovanju i trgovini.

U odnosu na prethodni mjesec broj nezaposlenih povećan je u svim ispostavama riječke Područne službe HZZ-a, a u odnosu na siječanj prošle godine nezaposlenost je povećana u svim ispostavama osim u ispostavama Cres-Lošinj i Rab.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙