FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: Zbog bolesti Miloševića novi prekid suđenja

ZAGREB/DEN HAAG,9. veljače(Hina) - Suđenje bivšem jugoslavenskompredsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY) u srijeduje ponovo prekinuto zbog bolesti optuženog a nastavit će se idućegponedjeljka, objavio je sud.
ZAGREB/DEN HAAG,9. veljače(Hina) - Suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY) u srijedu je ponovo prekinuto zbog bolesti optuženog a nastavit će se idućeg ponedjeljka, objavio je sud.

Nakon što je tužitelj na jutarnjoj sjednici dovršio ispitivanje svjedoka Mitra Balevića, optuženi Milošević je zatražio odgodu rekavši da se ne osjeća dobro i da ima temperaturu.

Predložio je da se iskaz novog svjedoka obrane, bivšeg šefa diplomacije SRJ Vladislava Jovanovića, odgodi za ponedjeljak.

Predsjedavajući sudac Patrick Robinson odobrio je Miloševiću da napusti sjednicu, a nakon što je pritvorski liječnik utvrdio da optuženi još osjeća simptome prošlotjedne gripe, sudsko vijeće je odlučilo da se suđenje nastavi u ponedjeljak 14. veljače.

Suci su za petak od liječnika naručili još jedno izviješće o Miloševićevu zdravstvenom stanju.

Tužitelj Geoffrey Nice zatražio je da se zahtjev optuženog za odgodu Jovanovićevog svjedočenja odbije da i svjedoka ispituje Miloševićev branitelj po službenoj dužnosti Steven Kay.

Sam Kay usprotivio se tom prijedlogu, ističući razliku između optuženikove gripe i njegovih srčanih tegoba, zbog kojih je maratonski proces do sada prekidan u 15-ak navrata. Ocijenio je kako Miloševićev dolazak u sudnicu pod temperaturom pokazuje da on želi pomoći odvijanju procesa koji će idućeg tjedna ući u četvrtu godinu svog trajanja.

Miloševiću se u Haagu sudi od 12. veljače 2002. pod 66 točaka optužnice za genocid u BiH i zločine protiv čovječnosti koje su srpske snage počinile u Hrvatskoj i na Kosovu 90-ih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙