FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija BiH: Karadžić i Mladić u Srbiji

SARAJEVO,9. veljače(Hina) - Haški optuženici Radovan Karadžić i RatkoMladić borave od ljeta 2004. godine na području Srbije i pod izravnomsu zaštitom pojedinih osoba iz vlasti te zemlje, izjavio je ravnateljUprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne iHercegovine Zlatko Miletić.
SARAJEVO,9. veljače(Hina) - Haški optuženici Radovan Karadžić i Ratko Mladić borave od ljeta 2004. godine na području Srbije i pod izravnom su zaštitom pojedinih osoba iz vlasti te zemlje, izjavio je ravnatelj Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Zlatko Miletić.

U intervjuu kojega je u srijedu objavio sarajevski "Dnevni avaz" Miletić je istaknuo kako je zaštita vlasti najveći problem za eventualno privođenje dvojice najtraženijih haaških bjegunaca.

Za Mladića je karakteristično, tvrdi Miletić, to što se kriva uglavnom po vojarnama, dok su Karadžiću draži vjerski objekti.

"Već duže vrijeme radimo na praćenju tih osoba i vidjet ćemo da li ćemo postići rezultat", kazao je Miletić.

Uprava federalne policije, po riječima njezina ravnatelja, raspolaže i točnim podacima gdje je Mladić boravio dok je bio na području Republike Srpske.

Optuženi za ratne zločine, prema policijskim izvješćima, nastavljaju prelaziti granicu BiH na području RS i "pouzdano se zna i koja su to mjesta".

Riječ je o graničnim prijelazima bez stalnog policijskog nadzora, pojasnio je Miletić.

On je također potvrdio kako federalna policija trenutačno provodi istrage protiv 15-ak bivših i sadašnjih dužnosnika u Vlasti BiH.

Među onima koji su u pod istragom zbog različitih kaznenih djela su osobe "iz svih političkih stranaka i svih vjera i nacija", kazao je Miletić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙