FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 2. veljače

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 2. veljače.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 2. veljače.

ZAGREB - Hrvatski sabor, nakon tjedan dana stanke, nastavlja 12. sjednicu raspravom o potvrđivanju Konvencije Ujedinjenih naroda protiv korupcije. Ta Konvencija iz 2003. važan je korak u globalizacijskoj borbi protiv korupcije - Hrvatska je na listi 113 zemalja koje su je potpisale, a 12 država ju je ratificiralo. Uz taj dokument, Sabor bi trebao raspraviti još nekoliko zakona kojima bi se potvrdili međunarodni ugovori. Među njima je i Memorandum o suglasnosti između hrvatske Vlade i Europskog zapovjedništva SAD-a u svezi korištenja zračnog prostora, poligona zračnih i pomorskih luka i objekata za obuku američkih oružanih snaga u Europi. Iako je prvotno bilo planirano da se taj Memorandum potvrdi po hitnom postupku, Vlada je pristala na zastupničke zahtjeve da se o potvrđivanju raspravlja u redovnom postupku, u dva čitanja. Svoju 12. sjednicu Sabor je počeo u drugoj polovici siječnja, u prvom tjednu rada donio je dokumente bitne za početak pregovora o ulasku Hrvatske u EU, a potom odredio tjedan dana stanke. (Hrvatski sabor - Velika vijećnica, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati)

ZAGREB - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt će na konferenciji za novinare govoriti o programu aktivnosti Ministarstva pravosuđa na reformi pravosuđa u ovoj godini, Zakonu o sudovima i Zakonu o Državnom sudbenom vijeću te Ovršnom zakonu. (Ministarstvo pravosuđa, Ulica Republike Austrije, 11 sati)

ZAGREB - Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva će održati konferenciju za novinare na kojoj će biti riječi o rezultatima natječaja za institucionalne potpore te o proceduri i kriterijima na temelju kojih nevladine udruge putem natječaja ostvaruju pravo na dobivanje financijske potpore. (prostorije Zaklade, Kušlanova 27, 10 sati)

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Ranko Pelicarić će na susretu s novinarima izvijestiti o planovima i radu HOK-a u ovoj godini, (12,15 sati), a nakon toga upriličuje tradicionalni domjenak za novinare, najviše predstavnike državne vlasti, pravosudnih tijela i strukovnih udruga. (HOK, Koturaška 53/II, 13 sati)

ZAGREB - Tribinu "Budućnost na rubu močvare" u povodu Svjetskog dana močvarnih staništa upriličuju Ministarstvo kulture i Državni zavod za zaštitu prirode. (palača Matice hrvatske, Ul. Matice hrvatske 2, 12 sati)

DUBROVNIK - Otvaranje Feste Sv. Vlaha, povodom blagdana svetog Vlaha i Dana grada Dubrovnika, bit će obilježeno tradicionalnim puštanjem golubice ispred Parčeve crkve i podizanjem svečanog barjaka na Orlandov stup, (15,30 sati). Otvaranju te najveće godišnje feste u Dubrovniku, koja se održava već 1033 puta, predhodit će svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti i uručene Nagrade Grada Dubrovnika. (Kazalište Marina Držića, 11 sati)

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Kako smo sačuvali Bosnu i Hercegovinu" autora Ivana Markešića bit će u dvorani Matice hrvatske. (Strossmayerov trg 4, 19 sati)

dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙