FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Toyota širi pogone u Poljskoj

ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Japanski proizvođač automobilaToyota započeo je s proizvodnjom motora i mjenjača u Poljskom graduJelcz, doznaje se iz Toyote Hrvatska.
ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Japanski proizvođač automobila Toyota započeo je s proizvodnjom motora i mjenjača u Poljskom gradu Jelcz, doznaje se iz Toyote Hrvatska.

U novom pogonu Toyota će proizvoditi benzinske motore i ručne mjenjače za nove gradske automobile koje će zajednički proizvoditi s koncernom PSA Peugeot Citroën.

Ukupna investicija u novi pogon iznosi 400 milijuna eura, a riječ je zapravo o proširenju postojećeg Toyotina pogona u kojemu se proizvode ručni mjenjači za druga Toyotina vozila. Predviđa se da će broj zaposlenih u poljskom pogonu Toyote porasti sa sadašnjih 1.000 na 1.800.

Iz Toyote najavljuju da će ove godine pokrenuti i proizvodnju dizelskih motora u Poljskoj s godišnjim proizvodnim kapacitetom od 150 tisuća motora, u kojoj će biti zaposleno 700 radnika.

Toyota trenutno ima osam tvornica u Japanu, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Poljskoj, Turskoj, Portugalu i Češkoj.

U Europi je Toyota lani osmu godinu za redom postigla rekordnu prodaju s 916 tisuća isporučenih vozila.

U Hrvatskoj, Toyota je 2004. godine prodala 3.429 vozila i zauzela deveto mjesto po tržišnom udjelu od 4,93 posto. Najprodavaniji modeli bili su Yaris (1347) i Corolla (882).

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙