FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji 32.941 nezaposlenih

OSIJEK, 21. siječnja 2005. (Hina) - Potkraj prosinca prošle godine uosječkoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilaje evidentirana 32.941 nezaposlena osoba, što je 2 posto više negoprethodnog mjeseca i 0,9 posto više u odnosu na prosinac 2003.godine.
OSIJEK, 21. siječnja 2005. (Hina) - Potkraj prosinca prošle godine u osječkoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) bila je evidentirana 32.941 nezaposlena osoba, što je 2 posto više nego prethodnog mjeseca i 0,9 posto više u odnosu na prosinac 2003. godine.

Prema podacima ove Područne službe nezaposlenost je u toj županiji od rujna do prosinca prošle godine prosječno mjesečno rasla za 1,3 posto, a tijekom cijele prošle godine nezaposlenost se povećavala po prosječnoj mjesečnoj stopi od 0,1 posto.

Tijekom prosinca prošle godine priliv u registriranu nezaposlenosti bio je veći od odliva, budući da se u evidenciju nezaposlenih prijavila 2.301 osoba. Ukupan odliv iz evidencije iznosio je 1.648 osoba, od čega je 948 zaposleno, a ostali brisani iz evidencije zbog drugih razloga.

Većina se zaposlila (njih 65,7 posto) na određeno vrijeme, a najveći broj ih se zaposlio u trgovini na veliko i malo te prerađivačkoj industriji.

U prosincu prošle godine ovoj Područnoj službi HZZ-a bilo je prijavljeno 514 slobodnih radnih mjesta, što je za 13 posto više nego u prosincu 2003. godine. Najveći broj slobodnih radnih mjesta (151) prijavili su poslodavci iz prerađivačke industrije, a zatim poslodavci iz trgovine na veliko i malo, obrazovanja i građevinarstva.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙