FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

25 tvrtki zainteresirano za gradnju motela na autocesti Zagreb-Split

ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Na poziv Hrvatskih autocesta (HAC)tvrtkama za iskazivanje interesa za izgradnju restorana i motela naautocesti Zagreb - Bosiljevo - Split s današnjim datumom 25zainteresiranih investitora dostavilo je HAC-u pisma namjere u kojimasu izrazili načelni interes za izgradnju i vođenje ugostiteljskihobjekata na autocesti, saznaje se iz HAC-a.
ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Na poziv Hrvatskih autocesta (HAC) tvrtkama za iskazivanje interesa za izgradnju restorana i motela na autocesti Zagreb - Bosiljevo - Split s današnjim datumom 25 zainteresiranih investitora dostavilo je HAC-u pisma namjere u kojima su izrazili načelni interes za izgradnju i vođenje ugostiteljskih objekata na autocesti, saznaje se iz HAC-a.

Među njima, kažu u HAC-u, trećina zainteresiranih ima registrirani ugostiteljski obrt, dok su ostale tvrtke trgovačka društva s registriranom djelatnošću ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma i to većina s višegodišnjim iskustvom. Neke od njih imaju iskustvo ne samo u ugostiteljskoj nego i u djelatnosti izgradnje i opremanja ugostiteljskih objekata, ističu u HAC-u.

Svoj interes iskazala je i jedna strana renomirana tvrtka čija je djelatnost upravo pružanje ugostiteljskih usluga na autocestama, kao i jedna domaća tvrtka koja se bavi turističkim i hotelijerskim consultingom čiji je interes s ovim pozivom upoznati strane partnere.

HAC danas nije želio objaviti imena zainteresiranih tvrtki koje su poslale neobvezujuća pisma interesa.

HAC će svima njima dostaviti sažetak materijala s podacima o razmještaju lokacija odmorišta, vrstama i kapacitetu objekata, rokovima te ostalim uvjetima ustupanja i ugovaranja korištenja cestovnog zemljišta.

Također će ih uputiti da taj interes iskažu podnošenjem ponude na javno nadmetanje koje će Hrvatske autoceste u dogledno vrijeme objaviti u javnim glasilima sukladno Zakonu o javnim cestama.

HAC je 19. siječnja u javnim glasilima objavio poziv za iskazivanjem interesa za izgradnju restorana i motela na autocesti Zagreb - Bosiljevo - Split. HAC će također raspisati i javno nadmetanje za izgradnju sezonskih ugostiteljsko-trgovačkih objekata s javnim sanitarijama, koji bi radili minimalno za vrijeme turističke sezone, na odmorištima na kojima je izgradnja benzinskih postaja predviđena u kasnijoj fazi ovisno o porastu intenziteta prometa.

Ukupno bi se trebalo izgraditi devet restorana, dva motela s restoranom i dva caffe bara na toj autocesti. Lokacije na kojima bi se gradilo su odmorišta Brinje, Ličko Lešće, Zir, Nadin, Krka, Vrpolje, Jezerane, Kozjak, Modruš, Brloška Dubrava, Lički Osik i Pristeg.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙