FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAC: do kraja tjedna otvaranje ponuda za restorane

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) trebale bido kraja ovog tjedna otvoriti neobvezujuća pisma namjere za izgradnjurestorana i motela na autocesti Zagreb-Bosiljevo-Split, nakon čega ćeuslijediti raspisivanje javnog nadmetanja za dodjelu tih lokacija,doznaje se iz HAC-a.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) trebale bi do kraja ovog tjedna otvoriti neobvezujuća pisma namjere za izgradnju restorana i motela na autocesti Zagreb-Bosiljevo-Split, nakon čega će uslijediti raspisivanje javnog nadmetanja za dodjelu tih lokacija, doznaje se iz HAC-a.

HAC je 19. siječnja u javnim glasilima objavio poziv za iskazivanjem interesa za izgradnju restorana i motela na autocesti Zagreb - Bosiljevo - Split.

HAC će također raspisati i javno nadmetanje za izgradnju sezonskih ugostiteljsko-trgovačkih objekata s javnim sanitarijama, koji bi radili minimalno za vrijeme turističke sezone, na odmorištima na kojima je izgradnja benzinskih postaja predviđena u kasnijoj fazi ovisno o porastu intenziteta prometa.

Ukupno bi se trebalo izgraditi devet restorana, dva motela s restoranom i dva caffe bara na toj autocesti. Lokacije na kojima bi se gradilo su odmorišta Brinje, Ličko Lešće, Zir, Nadin, Krka, Vrpolje, Jezerane, Kozjak, Modruš, Brloška Dubrava, Lički Osik i Pristeg

 U HAC-u ističu kako je riječ o neobvezujućem pozivu kako za Hrvatske autoceste tako i za potencijalne investitore. Svrha mu je isključivo obavijestiti zainteresirane ulagače o predviđenoj dinamici i vrsti izgradnje takvih objekata na autocesti i potaknuti ih da u tome prepoznaju mogućnost realizacije vlastite ponude.

HAC će na temelju povratnih informacija, odnosno pisama namjere zainteresiranih, utvrditi koliki je stvarni interes za izgradnjom i vođenjem ugostiteljsko-hotelijerskih objekata na autocesti.

Također pismom namjere potencijalni ponuditelji mogu predložiti i proširenje ponude na pojedinoj lokaciji.  Nakon toga, HAC će raspisati javno nadmetanje.

Dokumentacijom za nadmetanje definirat će se obveze na izgradnji lokacije, rokovi, visina isklične mjesečne naknade za korištenje cestovnog zemljišta i obavljanje djelatnosti, sadržaj ponude, potrebna jamstva, te kriteriji odabira najpovoljnijeg ponuditelja.

Odabrani ponuditelj, kao investitor objekta, sklopit će ugovor s HAC-om i steći pravo obavljanja ugostiteljske djelatnosti na rok od 25 godina. Ponuditelj je dužan u ugovorenom roku izgraditi i održavati objekt i dio lokacije odmorišta, obavljati djelatnost sukladno propisima te plaćati mjesečnu naknadu za korištenje cestovnog zemljišta i obavljanje djelatnosti ugostiteljstva koju je ponudio na javnom nadmetanju.

U HAC-u su se osvrnuli i na tvrdnje iz medija da se ugostiteljski objekti na autocesti Zagreb-Split neće graditi u 2005, kazavši da se grade ugostiteljski objekti na dionicama koje će biti puštene u promet ovog ljeta. U 2005. počet će se graditi restorani i moteli na postojećim lokacijama ugostiteljskih objekata i neće biti gotovi do ljeta 2005. pojašnjavaju iz HAC-a. Dodaju da će samo za dio manjih trgovačkih objekata tražit u skorim javnim nadmetanjima rok za dovršenje do ljeta 2005.

HAC je već proveo javna nadmetanja za izgradnju benzinskih postaja na autocesti Zagreb - Split, od kojih su sve dodijeljene i izgrađene na razmacima koje iziskuje današnji intenzitet prometa, osim na odmorištima Prokljan i Vrpolje na dionici autoceste u izgradnji, odnosno dionici Pirovac - Vrpolje.

Također su prije godinu dana raspisali i javno nadmetanje za izgradnju restorana na odmorištima Brinje, Ličko Lešće, Zir, Nadin, Vrpolje i Kozjak, međutim za nije bilo zadovoljavajućeg interesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙