FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumsfeld tvrdi da je dvaput nudio ostavku zbog Abu Ghraiba

WASHINGTON, 4. veljače 2005. (Hina/euters) - Američki ministar obraneDonald Rumsfeld u četvrtak je rekao kako je dvaput ponudio ostavkupredsjedniku Georgeu Bushu zbog skandala oko maltretiranja zatvorenikau Abu Ghraibu, ali da je oba puta od njega zatraženo da ostane napoložaju.
WASHINGTON, 4. veljače 2005. (Hina/euters) - Američki ministar obrane Donald Rumsfeld u četvrtak je rekao kako je dvaput ponudio ostavku predsjedniku Georgeu Bushu zbog skandala oko maltretiranja zatvorenika u Abu Ghraibu, ali da je oba puta od njega zatraženo da ostane na položaju.

Fotografije američkog osoblja kako seksualno ponizuje i fizički maltretira zatvorenike u zloglasnom zatvoru u predgrađu Bagdada pojavile su se u travnju prošle godine, izazvavši globalnu osudu i pozive američkih političkih protivnika na Rumsfeldovu ostavku.

"Tijekom tog razdoblja predsjedniku Bushu sam dvaput predao ostavku i rekao mu da... smatram kako on treba donijeti odluku o tome hoću li ja ostati ili otići. A njegova je odluka bila da želi da ostanem", rekao je Rumsfeld u razgovoru s Larryjem Kingom na CNN-u.

Rumsfeld nije spomenuo nijedan konkretan datum kad je nudio ostavku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙