FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Asselborn: Mir na Bliskom istoku ostaje među prioritetima EU

JERUZALEM, 19. siječnja 2005. (Hina/AP) - Luksemburški ministarvanjskih poslova Jean Asselborn u srijedu je u Izraelu rekao kakopotpora bliskoistočnim mirovnim naporima i dalje ostaje jedan odprioritetnih ciljeva Europske unije, koja će i ubuduće biti spremnapomoći na svaki način.
JERUZALEM, 19. siječnja 2005. (Hina/AP) - Luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn u srijedu je u Izraelu rekao kako potpora bliskoistočnim mirovnim naporima i dalje ostaje jedan od prioritetnih ciljeva Europske unije, koja će i ubuduće biti spremna pomoći na svaki način.

U izjavi za novinare uoči početka sastanka s izraelskim premijerom Arielom Sharonom, Asselborn je naglasio kako je dvodnevni posjet Izraelu, Zapadnoj obali i Gazi njegov prvi prekomorski put otkako je Luksemburg 1. siječnja preuzeo predsjedanje EU-om.

"Za Europu je mirovni proces jedno od najvažnijih pitanja tijekom našeg mandata. Jako mi je drago što vam mogu prenijeti svu potporu od EU koja vam može trebati", rekao je.

Asselborn bi se tijekom dana trebao susresti s izraelskim ministrom vanjskih poslova Silvanom Shalomom i drugim dužnosnicima. U četvrtak će otići u pojas Gaze, što visoki dužnosnici EU rijetko čine, gdje će razgovarati s predsjednikom Palestinske samouprave Mahmudom Abasom i ministrom vanjskih poslova Nabilom Šaatom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙