FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obustavljeno pokusno cijepljenje protiv aidsa u Francuskoj

PARIZ, 3. veljače 2005. (Hina/AFP) - Preventivno pokusno cijepljenjeprotiv aidsa koje je u rujnu prošle godine u Francuskoj počelaprovoditi Državna agencija za istraživanje aidsa (ANRS) obustavljenoje 24. prosinca, priopćio je direktor te agencije Michel Kazatchkine urazgovoru koji je u četvrtak objavio Le Figaro.
PARIZ, 3. veljače 2005. (Hina/AFP) - Preventivno pokusno cijepljenje protiv aidsa koje je u rujnu prošle godine u Francuskoj počela provoditi Državna agencija za istraživanje aidsa (ANRS) obustavljeno je 24. prosinca, priopćio je direktor te agencije Michel Kazatchkine u razgovoru koji je u četvrtak objavio Le Figaro.

Odluka o prekidu pokusa s VAC-om 18 donesena je, kako piše list, pošto se kod jednog američkog bolesnika koji je sudjelovao u pokusu pojavila neurološka bolest.

Bolesnik kojemu je četrdesetak godina smješten je u bolnicu zbog mielitisa nepoznatog uzroka, to jest upale leđne moždine koja uzrokuje teškoće u hodanju, a u težim slučajevima i oblik paralize.

Francuski pokus s VAC-om 18 bit će obustavljen do stručnog skupa koji 7. veljače treba organizirati Francuska agencija za sanitarnu ispravnost zdravstvenih proizvoda (AFSSAPS).

ANRS ističe da način vrbovanja dragovoljaca za ispitivanje lijekova nije isti u Francuskoj i u Sjedinjenim Državama, gdje se od ožujka prošle godine ispituje isti prototip cjepiva i gdje bi u ispitivanju trebalo sudjelovati ukupno 250 dragovoljaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙