FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maček: Vlada nema veze s Kapetanovićem i pričom o pregovorima s Gotovinom

ZAGREB,2. veljače(Hina) - Hrvatska Vlada nema nikakve veze ni s JuromKapetanovićem, ni s pričom o pregovorima s generalom Gotovinom,izjavio je danas Vladin glasnogovornik Ratko Maček demantirajući timenapis u novom tjedniku "Globus".
ZAGREB,2. veljače(Hina) - Hrvatska Vlada nema nikakve veze ni s Jurom Kapetanovićem, ni s pričom o pregovorima s generalom Gotovinom, izjavio je danas Vladin glasnogovornik Ratko Maček demantirajući time napis u novom tjedniku "Globus".

Sve ostalo, naglasio je, jasno je rečeno u (zajedničkoj) izjavi premijera Ive Sanadera i predsjednika države Stjepana Mesića.

Sanader i Mesić zatražili su jučer od svih nadležnih tijela državne administracije da ubrzaju potragu za haaškim optuženikom, generalom Antom Gotovinom.

Ta je izjava, kazao je Maček, u funkciji da se osnaži nastojanje Hrvatske da riješi i taj, jedini preostali slučaj u suradnji s Haagom.

Tjednik Globus piše da je Vladin emisar Jure Kapetanović pregovarao s Gotovinom u Bosni, odnosno da ga je taj bivši šef kontrole leta u Zagrebu, sada zaposlen u Bruxellesu, prije dva i pol mjeseca pokušao nagovoriti na predaju Haagu, te da je Gotovina radi sastanka s Kapetanovićem u BiH prebačen s nepoznatog odredišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙